снимка: Булфото Етичен дълг е на всеки да се ваксинира срещу коронавирус.

...
снимка: Булфото Етичен дълг е на всеки да се ваксинира срещу коронавирус.
Коментари Харесай

Папа Франциск: Етичен дълг е на всеки да се ваксинира

снимка: Булфото 

Етичен дълг е на всеки да се имунизира против ковид. Това разяснява папа Франциск и увери, че и самият той ще го направи идната седмица. Той сподели това в извънредно изявление за пети канал на медийната група Медиасет (Mediaset), представено от международните организации. Интервюто ще бъде излъчено довечера от 20.40 часа локално време, съобщи.

Според 84-годишния папа от етична позиция всеки е задължен да се имунизира, тъй като от това зависят здравето и живота на други хора. Той посочи, че идната седмица във Ватикана стартира акция за имунизиране и че той към този момент се е записал.

" Когато бях дете, припомням си че имаше рецесия от полиомиелит и доста деца по-късно останаха парализирани, а всички обезверено чакаха да се направи ваксина ", разказва някогашният аржентински кардинал Берголио.

" Когато се появи имунизацията, я даваха със захар, имаше толкоз доста обезверени майки, след това израснахме под сянката на имунизациите за морбили, за едно или други, които ни направиха като деца ", продължава той в изявлението.

" Не зная за какво някой споделя, че имунизацията е рискова, само че щом лекарите я показват като нещо, което може да е положително, че не съставлява специфични опасности, тогава за какво да не се направи ", изтъква папа Франциск.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР